HDP önünde bekletilen aileler arasında kavga çıkarken, polisin ailesi çadırı terk ederek eylemini sonlandırdı.
Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek 3 Eylül 2019 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde bekletilen aileler arasında dün kavga çıktı. 5 Eylül 2019’da oğulları Mustafa Biçer’in kaçırıldığını iddia ederek HDP önüne gelen Ayşegül-Rauf Biçer çifti ile HPG tarafından 2015 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde alıkonulan polis Vedat Kaya’nın anne ve babası Şeyhmus-Emine Kaya çifti arasında tartışma çıktı. Çadır içinde başlayan tartışma kısa sürede sandalyelerin de kullanıldığı kavgaya dönüştü.
POLİSİN AİLESİ ÇADIRI TERK ETTİ
HDP önünde bekletilen aileler için açılan çadırda başlayan kavganın nedeni öğrenilemezken, polislerin araya girmesiyle kavga sona erdi. Ancak Kaya ailesi Biçer çiftine tepki olarak çadırı terk etti. Polisin tüm ikna çabalarına rağmen çadırdaki eylemini sonlandırıp oradan ayrılan ailenin bugün HDP önüne gelmediği görüldü.
HDP’YE SALDIRDILAR
HPG tarafından asker ve polis aileleri ile çocuklarının dağa gönderildiğini iddia eden aileler arasında zaman zaman böyle tartışma ve kavgalar yaşanırken, kendi aralarında yaşanan kavgadan bir sonuç alamayan ailelerin HDP binasına saldırması dikkat çekti.
POLİSİN BAŞINA AYAKABI İSABET ETTİ
Polis ailesinin çadırdan ayrılmasından sonra diğer aileler ise yine HDP’ye saldırdı. Çadırın yakınında taş bulamayan bir kişi, ayağından çıkardığı ayakkabıyı HDP’nin ön kapısından giriş yapan HDP yöneticilerine atmak isterken, ayakkabı orada bulunan kadın polisin başına isabet etti. Başına ayakkabı isabet eden polisin alın kısmında kızarıklık ve morluk oluştu.