Serxwebun gazetesinin 465. sayısı okuyucuyla buluştu. Bu sayıda ağırlıklı olarak KCK’nin başlattığı hamleye ilişkin yazılar yer aldı.
Aylık olarak yayınlanan Serxwebun gazetesi, “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” Hamlesiyle Kazanacağız, manşetiyle çıktı. Bu sayıda KCK’nin 12 Eylül’de başlattığı hamle farklı boyutları ile kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın kaleme aldığı, “Büyük Özürlük Hamlesi Partileşme Hamlesiyle Zafere Taşınacaktır” başlıklı yazıda, hamlede kadro öncülüğünün önemine vurgu yapıyor. “Özgürlük hamlesi halklarımızın ortak hamlesidir; faşizme ve işgalciliğe karşı olan herkesin hamlesidir” diyen Kalkan, hamlenin başarısının Ortadoğu’da peş peşe gelişecek bir bölgesel demokratik devrimin kıvılcımının öncüsü olabileceğini belirtiyor.
“Özgürlüğü Sağlama Zamanı” başlıklı yazıda da KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, hem hamlenin önemini hem de siyasal gelişmeleri değerlendiriyor. Ortadoğu merkezli 3. Dünya Savaşı kapsamında, Türk devletinin yayılmacı işgalci politikaları, faşist saldırılar, ABD’nin KDP ve ENKS eliyle Kürdistan’da işbirlikçi çizgiyi geliştirerek özgürlükçü çizgi ve Rojava Devrimi’ni tasfiye etme çabalarına kadar birçok konuyu çeşitli boyutları ile analiz ediyor. Mustafa Karasu yazısından KCK’nin başlattığı hamlenin aynı zamanda işgal ve saldırı politikalarına verilen bir cevap olduğunu ifade ediyor.
“Kürt soykırımının adı İmralı sistemidir ve bu sistem özgürlük hamlesiyle parçalanacaktır” başlıklı yazıyı PKK Yürütme Komitesi Üyesi Dilzar Dîlok kaleme aldı. Yazıda, İmralı sistemi, dünya hegemonyasının Kürtler şahsında dünya demokratik insanlığına verilen bir ceza tespiti yapılıyor. Başlatılan hamlenin İmralı sistemini yıkma ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama hamlesi olduğu belirtiliyor.
Serxwebûn gazetesinin orta sayfasına, Önder Abdullah Öcalan’ın 4 Aralık 1995 tarihinde yaptığı “Özgürlük, yönetme olayıdır ve özgürlük kendini yönetmeyle başlar” başlıklı değerlendirilmesi taşınmış. Yazıda Kürt toplumsallığında yönetim olgusu çözümleniyor ve henüz zayıf olan yönetim olgusunun geliştirilmesinde kadrosal gelişimin önemi üzerinde duruluyor.
KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Cihan Eren, KDP gerçeğini ele aldığı yazısında, Kürdistan’daki işbirlikçi ihanetçiliğin tarihsel temellerine iniyor. Bu tarihsel gerçeğin bugünkü temsilcisi olarak tespit ettiği KDP’yi de, bir ulusal sorun olarak tanımlıyor.
Gazeteye Heftanîn direnişinde kadın öncülüğünü değerlendiren YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Heftanîn’deki direnişin inanç ve anlam gücünü, 15 Ağustos Atılımı’ndan aldığı belirtiliyor.
40. yılını geride bırakan 12 Eylül darbesini değerlendiren PKK Merkez Komite Üyesi Nedim Seven’in yazısı, “12 Eylül faşizmini yenilgiye uğratan PKK, bugün de AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratacaktır” başlığıyla gazete sayfalarında yer buluyor.
“Türkiye’de ulus devlet bunalımı ve yaşadığı çözümsüzlük” başlıklı yazıyı kaleme alan PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Türk ulus devletinin dayandığı ırkçı, turancı ve işgalci tarihini analiz ediyor.
KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan da, Haziran 2020’de şehit düşen KJK Yürütme Konseyi Üyesi Leyla Agirî’nin (Filiz Aslan) Kadın Özgürlük Mücadelesi’nde temsil ettiği seçkin öncülük özelliklerini değerlendiriyor.
Rize Kalkandere Zindanı’nda bulunan Mehmet Acar’ın Serxwebûn gazetesine gönderdiği Kurmancî yazı ise arka kapakta yer alıyor. Mehmet Acar yazısında Kasım 2016’da Dersim’de şehit düşen kadın gerilla Gamze Erol’u (Ceylan Bawer) anlatıyor.