YPS Amed’de bekçi ve polisleri vurdu

0
928

Yazılı bir açıklama yapan YPS Sur Şehitleri İntikam Birimi “Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikam hamlesi” kapsamında 17 Mayıs gece saat 01:00’da Amed’in Kayapınar ilçesinde bulunan 3.Sanayi Bölgesi arkasında devriye gezen polis ve bekçilere yönelik ferdi silahlarla eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Açıklamada “AKP-MHP faşizminin darbesine karşı tüm halkımızı, öz savunma kapsamında iradesini savunmaya ve faşizmden intikam almaya çağırıyoruz.” denildi.

Açıklamanın detayları ise şu şekilde:

AMED’DE BEKÇİ VE POLİSLER VURULDU

“YPS Sur Şehitleri İntikam Birimi üyelerimiz 17 Mayıs gece saat 01:00’da Amed’in Kayapınar ilçesine bağlı 3. Sanayi Bölgesi arkasında devriye gezen bekçi ve polislere yönelik ferdi silahlarla eylem gerçekleştirdi. “Sömürgecilere ve ajan-işbirlikçilere karşı intikam hamlesi” kapsamında gerçekleştirilen bu eylem sonucunda ölü ve yaralı bekçi-polis sayısı ise netleştirilemedi.”

TÜM HALKIMIZI FAŞİZMDEN İNTİKAM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ

“AKP-MHP faşist rejimi Kürdistan halkının iradesi ile seçilen belediye başkanlarına kayyum atayarak sömürge sistemini derinleştirmeye çalışmaktadır. Kayyum atamak halkın iradesine saldırıdır. TC devletinin Kürdistan üzerinde uyguladığı tüm faşizan saldırılara karşı her yerde karşılarına çıkacağız. Özellikle  Kürdistan’da devleti  ayakta tutan işbirlikçiler  ve de ihanetçiler başta olmak üzere tüm özel savaş  kurum, kuruluşlarını temizleyene kadar durmayacağız. Bizler Kürdistan halkının öz savunma güçleri olarak halkımızın iradesinin gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı, eylemlerimizle öz savunmamızı gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz. AKP-MHP faşizminin darbesine karşı tüm halkımızı, öz savunma kapsamında iradesini savunmaya ve faşizmden intikam almaya çağırıyoruz.”             

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz