Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu Meis, ‘Barış için savaşa hazırlıklı olmalısınız’ dedi
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, ülkesinin Fransa’dan 18 adet savaş uçağı alma, donanmaya dört yeni fırkateyn katma ve 15 yeni askerle silahlı kuvvetleri güçlendirme kararı için “Eğer barış istiyorsanız, her zaman savaşa daha iyi hazırlıklı olmalısınız” dedi.
Meis’in Yunanistan’ın parçası olmasının 77’nci yıl dönümü törenleri için gittiği adada konuşan Sakellaropulu, “Krizin yaşandığı bir zamanda, Türk devletinin yanı başındaki bir adaya ziyaretiniz kışkırtıcı bir mesaj değil mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
Yunanistan tehdit altında bir diyaloğu kabul etmez
“Bir Yunan Cumhurbaşkanı’nın barışçıl bir ziyareti asla provokatif olamaz. Hassas zamanlardan geçiyoruz. Biz diyalogdan yanayız. Yunanistan diyaloğu desteklediğini kanıtlamıştır. Ama tehdit altında bir diyaloğu değil.”
Miçotakis, Cumartesi günü Selanik’te Fransa’dan alacakları Rafale tipi savaş uçaklarıyla Mirage uçaklarının yerine yeni bir filo kuracaklarını alıma ilişkin anlaşmanın önümüzdeki aylarda imzalanacağını açıklamıştı.
Miçotakis ayrıca, 10 yıl içinde 10 milyor euroluk savunma harcaması yapacaklarını söylemişti.