Ateşin Çocukları İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada 14 Haziran günü üç ayrı noktada yakma eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Açıklamaya göre Ankara’nın Altındağ ilçesinde “mali değeri çok yüksek bir mobilya atölyesi” ateşe verildi. İnisiyatif, “Alevlerin kısa sürede yayılması sonucu iş yeri tamamen kullanılamaz hale getirildi” dedi.
İzmir’in Urla ilçesindeki sahil şeridine bağlı bir limanı da ateşe verdiklerini belirten İnisiyatif, “Bu yangın sonucunda onlarca itfaiye ve helikopter yangına müdahale etmiş ve yangın saatlerce devam etmiştir” diye ekledi.
Aynı açıklamada İzmir’in Menemen ilçesinde “faşist kesimlere ait bir fabrika”nın ateşe verildiği bilgisi yer aldı.
İnisiyatif, eylemlerinin devam edeceği ve yapılan katliamların hesabının sorulacağını vurguladı.
Ateşin Çocukları İnisiyatifi’nin açıklaması ve eylemleri:
Sizler evlerinizde rahat otururken sizin destek ve arka çıktığınız, işyeri ve evlerinizin vergileri ile tepeden tırnağa öldürücü aygıtlarla donanan ordunuz polisiniz her gün ülkemizde katliam yapmaktadır. Bunun hesabını sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. Bundan sonra vergi adı altında vahşi polis ve askerlerinize destek olamayacaksınız. Bütün evlerinizi, keyif ortamlarınızı, iş yerlerinizi küle çevireceğiz.
- 14.06.2020 tarihinde Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan mali değeri çok yüksek olan bir mobilya atölyesini ateşe verdik. Alevlerin kısa sürede yayılması sonucu iş yeri tamamen kullanılamaz hale getirildi.
- 14.06.2020 tarihinde İzmir’in Urla ilçesindeki sahil şeridine bağlı bir limanı ateşe verdik. Bu yangın sonucunda onlarca itfaiye ve helikopter yangına müdahale etmiş ve yangın saatlerce devam etmiştir.
- 14.06.2020 tarihinde İzmir Menemen ilçesinde faşist kesimlere ait bir fabrikayı inisiyatifimizin tek çakmaklık ateşi ile küle çevirdik. Çıkan yangın mal sahiplerinin ciğerlerini yakmıştır.