Hafter güçleri: İHA deposunu bombaladık, bir grup Türk askeri öldürdük

0
761

General Hafter önderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Misrata’da Türkiye’ye ait İHA ve füzelerin bulunduğu bir depoyu bombaladıklarını duyurdu. Hafter güçleri, bombardımanda bir grup Türk askerinin öldüğünü bildirdi.

Libya Ulusal Ordusu, dün gece saatlerinde Türkiye’nin, Misrata kentinde insansız hava araçları (İHA) ve füzeleri tuttuğu bir depo tespit ettiklerini açıkladı.

Ulusal Ordu, bu akşam saatlerinde söz konusu deponun bombalandığını ve bombardımanda bir grup Türk askerinin öldüğünü bildirdi.

General Hafter’in başında bulunduğu Libya Ulusal Ordusu, Libya topraklarının yüzde doksanını kontrolü altında bulunduruyor.

Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararı üzerine General Hafter bunun “Türkiye’nin Osmanlı’dan beri gelen sömürgeci zihniyetinin bir uzantısı olduğunu” belirtmiş ve Türk askerinin Libya’ya geldiği için pişman olacağını öne sürmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz