HPG: 3 işgalci düşman askeri, 2 konteynır, 1 kamelya, 2 mobesse kamerası ve 2 projektör imha edildi, birçok mevzi de darbelendi

0
944

HPG Basın İrtibat merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

“Güçlerimiz “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi kapsamında; 13 Ekim günü saat 17:50’de Colemerg’in Rubarok alanına bağlı Helikopter Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik iki koldan bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir.

Birinci sızma kolu, işgalcilerin kullandığı 2 konteynır ve 1 kamelyayı vurarak tamamen imha etmiş, burada 3 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır. İkinci sızma kolu, nizamiye kulübesini ve mevzisini hedef alarak tamamen imha etmiştir. Burada cezalandırılan düşman sayısı netleştirilememiştir. Bu eylemde toplamda; 3 işgalci düşman askeri, 2 konteynır, 1 kamelya, 2 mobesse kamerası ve 2 projektör imha edilmiş, birçok mevzi de darbelenmiştir.

SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

13 Ekim günü Metina bölgesine bağlı Yekmalê köyü arazisi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

14 Ekim günü 13:55-14:30 saatleri arasında Garê bölgesinin Meyrokê alanına bağlı Şkeftiyan ve Bılındbazê köylerinin etrafını bombalamıştır. Burada halkımıza ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.

15 Ekim günü saat 10:30’da Xakurkê bölgesine bağlı Sıninê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz