İdlib’de Türk askerlerini taşıyan konvoyun geçişi sırasında patlama!

0
934

 İdlib’te M4 karayolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada en az bir asker öldü.

https://www.youtube.com/watch?v=J8jzMinKfqo

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib kentinde M4 karayolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında, yola önceden döşenen bombanın patladıldığı ve çok sayıda ölü ve yaralı Türk askerinin olduğu aktarıldı.

Patlama sonucu Teğmen Canbert Tatar adlı askerin öldüğü belirtildi.

İdlib’de cephanelik patladı: 6 çete üyesi öldü

Sabah saatlerinde bu yana Rusya’ya ait savaş uçaklarının hareketliliğinin yaşandığı İdlib’de, Türkistan İslam Partisi’ne ait bir cephanelik infilak etti. Patlamada 6 çete üyesi öldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Cisir Şixûr’un batısındaki El-Tîbat köyünde Türkistan İslam Partisi adlı çete grubuna ait bir cephaneliğin infilak ettiğini duyurdu. Patlamanın sebebinin öğrenilemediğini aktaran SOHR, patlamada Türk devletine bağlı Türkistan İslam Partisi’ne üye 6 çetenin öldüğünü açıkladı.

SOHR Genel Müdürü Rami Abdurrahman AFP’ye yaptığı açıklamada, “Patlamanın sebebini bilmiyoruz ancak Rusya’ya ait savaş uçaklarının hareketliliğinin sürdüğü bir anda yaşanması dikkat çekici” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz