Rojava’da Türk işgali ve ulusal birlik konulu çalıştay başladı

0
280

KNK-Rojava’nın “Ulusal birlik ile işgali yeneceğiz, iç savaşı önleyeceğiz” şiarıyla düzenlediği çalıştay başladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi-Rojava tarafından düzenlenen çalıştaya, Kuzey ve Doğu Suriye’deki Kürt partilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik örgütlerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

KDP-S Danışmanlık Komitesi’nden Mihemed Hac Eyüb ve Halep, Şehba, Kobanê’den davetliler çalıştaya katılacak.

Çalıştay iki temel bölüm üzerinden yürütülecek; Birincisi Türk işgalinin Kürdistan’ın tarihi üzerindeki tehlikesi. Bu bölümü PDSK Genel Sekreteri Cemal Şêx Baqî ile KNK-Rojava Yönetim Üyesi Ebîr Hesab yürütecek.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise Kürtlerin içinden geçilen tarihi aşamaya olan yaklaşımı ele alınacak. Bu bölüm PYD Eşbaşkanlık Komitesi Üyesi Foza Yusif ve Avukat Fadil Mûsa tarafından yürütülecek.

Hazırlık komitesine göre, çalıştayın birçok öneriyle sona ermesi ve bu önerileri Kürdistani güçlere sunulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz